fredag 4 september 2009

Pizza á la low carb

Pizzadeg:
3 ägg
1 paket creme bonjour, valfri smak
2 dl riven ost

  • Separera äggen
  • Vispa äggvitorna hårt
  • Blanda creme bonjour och äggulor
  • Rör ner den rivna osten i äggulesmeten
  • Vänd ner smeten i äggulorna försiktigt
  • Bred ut på silikonplatta eller bakplåtspapper, c:a 1 cm tjockt lager
  • Grädda i 175 grader i c:a 15-20 minuter

Pizzasås:
c:a 2 dl krossade tomater
salt
peppar
oregano

  • Rör ihop och smaka av

Topping på den här pizzan:
Skivad minisalami med ostsmak
Lök
Riven hushållsost och grevéost

  • Grädda i 200 grader tills osten smält och fått fin färg















När det gäller topping kan man ju lägga på det man är sugen på och det som finns hemma för tilfället. I detta fallet hade vi inte så mycket annat hemma så det fick bli salami, lök och ost. Nästa gång skall jag testa bacon, svamp, färska tomater och mozarella tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar