tisdag 1 september 2009

Gräddig kalkongryta med kantareller och franska örter

Jag hittade en kalkonstek på Ica igår för halva priset eftersom det var kort datum på den så jag improviserade ihop följande recept och gjorde matlådor. Jag tänker äta den som den är men för er som vill ha något till så tror jag säkert att den passar kanonbra med lite kokt broccoli eller blomkål.




















Recept:
400g tärnat kalkonkött (går garanterat lika bra med kycklingfilé eller fläskfilé)
En rejäl klick smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
~1-2 hg kantareller
3-5 dl grädde (efter smak)
Buljongtärning
Salt
Peppar
Findus frysta franska örter

  • Fräs vitlök, gul löl och kantareller i smör i en separat panna
  • Fräs kalkonköttet i smör i egen panna, salta och peppra
  • Blanda ihop dem i traktörpanna eller gryta
  • Smula ner en bujongtärning
  • Häll på grädde och örterna och låt koka en stund, smaka av

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar